Mnogi naši klijenti nisu sigurni pri izboru platforme za novu veb stranicu. Ovo je prirodno i logično pitanje, pa ćemo pokušati da vam pomognemo da odlučite šta bi bilo najbolje rešenje za vaše poslovanje.

Koji su vaši planovi kada se veb stranica završi?

Prvo pitanje koje biste trebali da postavite sebi jeste koji su vaši planovi nakon završetka izrade web sajta. Ako planirate da ažurirate svoj veb sajt često, preporučeno rešenje je CMS (sistem za rukovođenje sadržajem). Ako imate pristup eng. back end-u sajta, moći ćete da ažurirate i menjate informacije na vašoj veb stranici često i bez poznavanja nekog programskog jezika. Sadržaj veb sajta se može ažurirati i kada je u pitanju prilagođena kodirana veb lokacija, ali u tom slučaju informacije ažurira iskusniji veb programer koji menja sadržaj na veb lokaciji izmenom programskog koda direktno. Glavni razlog zbog kog su CMS veb-lokacije stvorene na prvom mestu je da pomognu manje iskusnim korisnicima da lako menjaju i ažuriraju informacije. Postoji veliki broj tutorijala o tome kako upravljati WordPress-om ili Joomla veb-lokacijom, ili WooCommerce online prodavnicom ili bilo kojim drugim sistemom za upravljanje sadržajem. Neki naši klijenti su bili usmereni na učenje WordPress i Joomla veština i bili smo srećni što smo im pomogli pružanjem video tutorijala i pisanjem dokumenata koji sadrže detaljna uputstva i slike ekrana.

Međutim, neko bi rekao – “Zašto bih onda kreirao prilagođenu veb lokaciju, jer ona nema eng. back end za ažuriranje i upravljanje?” Prva i najvažnija prednost kodiranih veb stranica u odnosu na CMS veb lokacije je vreme učitavanja ili brzina otvaranja što je vrlo kratko odnosno vrlo brzo. CMS veb stranice su obično kodirane robusno i sadrže stotine fascikli i hiljade fajlova i samim tim zahtevaju određeno vreme za učitavanje. Nasuprot tome, prilagođena veb stranica se može razviti i optimizovati da se učita u sekundi. Izvedena je studija koja kaže: “Ako se vaša veb stranica učitava duže od tri sekunde, možete izgubiti skoro pola vaših posetilaca!” Ova studija naglašava važnost posedovanja dobro kodirane veb stranice koja se brzo učitava!

Iz našeg iskustva možemo reći da prilagođene veb stranice pružaju veću sigurnost jer su uljezi obično usmereni ka Open Source softver-u kao što su WordPress ili Joomla. Prilagođeni kod im nije dostupan, tako da ga ne mogu razumeti i promeniti.

Ukoliko imate nešto za prodaju, savršeno rešenje bila bi WooCommerce internet prodavnica. WooCommerce je sveobuhvatan i veoma jednostavan za korišćenje. Većina opcija je samo objašnjiva tako da vi, kao potencijalni menadžer prodavnice, možete razumeti sve opcije unutar back end grafičkog okruženja i uspešno upravljati vašom prodavnicom. WooCommerce je klasičan primer intuitivnog i jednostavnog backend grafičkog okruženja. Postoji i mogućnost integracije vaše internet prodavnice sa eng. Payment Gateway kao što su Stripe i PayPal.

Svaka veb platforma ili tehnika razvoja veb sajta ima svoje prednosti ili mane i može vam dati glavobolju prilikom odlučivanja o tome koju ćete izabrati, ali to je razlog zašto smo mi tu za vas. Dozvolite nam da vas usmerimo ka najboljem rešenju za vaše poslovanje i sigurni smo da nećete zažaliti.

Predlažemo da pogledate