Izrada Joomla web sajtova

Joomla CMS, je sistem za rukovođenje sadržajem koji omogućava kreiranje web sajtova i moćnih online aplikacija.

Višejezičnost, jednostavna nadogradnja, ugrađena kategorizacija…

Izrada Joomla web sajtova

Joomla! je nagrađivani sistem za upravljanje sadržajima (CMS), koji vam omogućava da pravite veb stranice i moćne online aplikacije. Mnogi aspekti, uključujući jednostavnost upotrebe i mogućnost nadogradnje, napravili su Joomla! jednim od najpopularnijih softvera za veb stranice danas. Najbolje od svega, Joomla je open source rešenje koje je svima dostupno.

Nekoliko primera veb stranica koje koriste Joomla CMS:

Evo nekih Joomla! karakteristika koje ćete voleti:

Upravljanje korisnicima

Joomla ima registracioni sistem koji omogućava korisnicima da konfigurišu njihove lične opcije. Postoji devet grupa korisnika sa različitim tipovima dozvola u vezi sadržaja kojem korisnici mogu da pristupe, da ga uređuju, objavljuju i administriraju.

Rukovođenje medijskim datotekama

Media Manager je alat za lako upravljanje medijskim datotekama ili fasciklama, a možete i da konfigurišete postavke MIME tip za obradu bilo kog tipa datoteke. Upravljanje medijima je integrisano u Editor za Članke (eng. Article Editor) tako da u tekst možete da ubacite slike i druge datoteke u bilo kom trenutku.

Višejezička podrška

Tu je i podrška za mnoge svetske jezike i UTF-8 kodiranje. Joomla web sajt može sadržati Selektor jezika, (uglavnom u gornjem ili donjem uglu sajta) koji omogućava da posetioci sajta biraju jezik web prezentacije. Takođe ako Vam je potreban web sajt na jednom jeziku a administratorski panel na drugom, i to je moguće.

Rukovođenje banerima

Proces postavljanja banera na Vaš web sajt je veoma jednostavan a obavlja se pomoću Baner menadžera, počevši od kreiranja profila klijenta. Kada dodate kampanje i banere onoliko koliko vam je potrebno, možete da postavite brojeve utisaka, posebne URL adrese, i još mnogo toga.

Kontakt forme

Kontakt menadžer pomaže Vašim korisnicima da pronađu pravu osobu i njihovu kontakt informaciju. Pomoću njega možete kreirati kontakt grupe ili osobe i njihove kontakt informacije. Pored toga omogućava kreiranje kontakt formi i povezivanje više kontakt formi sa određenim pojedincem ili grupom.

Pretraga sadržaja sajta

Ukoliko je web sajt obiman polje za pretragu omogućava korisniku da brže dođe do željene informacije. Pretraga može biti osnovna ili napredna gde se biraju sekcije sajta za pretragu. Čitav sistem je integirsan u Joomla CMS a pruža i detaljan administratorski izveštaj sa statistikama pretraživanja.

Rukovođenje sadržajem

Joomla CMS ima jednostavan sistem za organizaciju sadržaja pomoću kategorija i podkategorija. Takođe možete da organizujete sadržaj odnosno članke (eng. Articles) tako što definišete stepen pristupa člancima za određene korisnike ili kategorije korisnika tako da neki članci mogu biti javni a neke mogu videti samo registrovani korisnici. Kreiranje sadržaja je jednostavno sa WISIWIG uređivačem – (eng. what you see is what you get), dajući čak neiskusnim korisnicima mogućnost da kombinuju tekst i slike na atraktivan način.

Sistem za rukovođenjem navigacionim menijima

Meni Manager Vam omogućava da kreirate onoliko menija i stavki menija koliko Vam je potrebno. Možete da organizujete svoju hijerarhiju menija (i stavki podmenija) potpuno nezavisno od strukture sadržaja vašeg sajta odnosno članaka.

Šabloni ili teme

Šabloni ili teme (eng. templates) definišu izgled web sajta. Njih možemo predstaviti kao odelo Joomla CMS sistema. Šabloni omogućavaju da vaš sajt izgleda upravo onako kako želite. Možete da koristite jedan šablon za ceo sajt ili poseban šablon za svaku stavku menija odnosno web stranicu Vašeg sajta. Nivo vizuelne kontrole ide i korak dalje sa mogućnošću promene izgleda šablona, što vam omogućava da prilagodite izgled pojedinih delova vaše web stranice.

Tehničke karakteristike Joomla CMSa

Joomla CMS sistem je urađen u PHP programskom jeziku a sav sadržaj sajta je upisan u MySQL bazu neograničene veličine. MySQL je višenitni, višekorisnički SQL sistem za upravljanje bazama podataka. Sistem radi kao server, obezbeđujući višekorisnički interfejs za pristup bazi podataka. Web serveri koji pordžavaju Joomla CMS sistem su Apache (with mod_mysql, mod_xml, and mod_zlib), Nginx i Microsoft IIS.

Mogućnost nadogradnje

Ovo su samo osnovne karakteristike Joomla CMS sistema dok prava moć ovog sistema leži u mogućnosti nadogradnje pomoću velikog broja programskih proširenja ili ekstenzija (eng. joomla extensions) kao što su galerija slika, forum, web prodavnica, socijalna mreža i hiljade drugih….

Postanite naš klijent

Contact Us

Voleli bismo da nas kontaktirate. Pošaljite nam poruku popunjavanjem kontakt forme i javićemo vam se u najkraćem mogućem roku.

Hajde da razgovaramo o onome što imate na umu. Možemo pomoći.

Ako ste zainteresovani za naše usluge, molimo vas kontaktirajte nas na +381 64 138 0054 ili nam pošaljite email

Unesite termin i pritisnite Enter za pretragu