Optimizacija za pretraživače

Imati dobro dizajniran web sajt bez dobre optimizacije je isto kao da imate super market u pustinji.

Optimizacija za pretraživače

Web sajtovi optimizovani za pretraživače

Posedovanje web sajta na koji ste ponosni je jedna stvar – ali čak i najlepši sajt na svetu je beskoristan ako se ne može naći u pretraživačima, a posebno, u Google-u. Da li ste znali da:

SEO – optimizacija veb stranica za pretraživače SEO (eng.Search engine optimization) je proces unapređenja kvaliteta i količine saobraćaja od pretraživača ka web sajtu preko “prirodne” (“organske” ili “algoritmične”) rezultate pretrage. Tipično, što je sajt bolje rangiran (npr.u pretragama izlazi među prvima na spisku), više će saobraćaja biti preusmereno sa pretraživača na njega. SEO može da učini različite vrste pretraga, uključujući pretragu slika, lokalne pretrage i drugo. Kao internet marketing strategija, SEO razmatra način funkcionisanja pretraživača kao i pojam koji ljudi pretražuju. Optimizovanje web sajta prvenstveno uključuje menjanje sadržaja i HTML kodiranje koje dovodi do poboljšanja njegovog rangiranja vezano za specifične ključne reči i da ukloni prepreke prilikom indeksiranja sadržaja web sajta od strane pretraživača. Izvor Wikipedia

Profesionalna SEO strategija

Ključne prednosti angažovanja SEO stručnjaka

SEO (Search Engine Optimization) je strategija kojom web sajt postiže visok rang (eng. ranking) u rezultatima pretrage, kada neko traži ključne reči koje su povezane sa vašim poslovanjem.

Ključne prednosti angažovanja stručnog SEO uključuju:

Originalan i relevantan sadržaj

Originalan i relevantan sadržaj

Originalan i relevantan sadržaj je sjajan način da dokažete kredibilitet svog veb sajta. Blog postovi i odredišne stranice koje sadrže jedinstveni tekst, video zapise i slike omogućavaju vašoj veb stranici da izgleda kao informativni i pouzdani resurs i to čini pretraživače sigurnijim da će vaš sajt rezultirati srećnim korisnicima. Tako će pretraživač nagraditi vašu veb stranicu boljim rangiranjem u upitima pretraživača.