Izrada Shopify internet prodavnica

Pokretanje internet prodavnice nikada nije bilo lakše! Shopify je kompletno rešenje za e-trgovinu koje vam omogućava da podesite online prodavnicu i prodajete svoju robu. 

Izrada Shopify internet prodavnica

Shopify

Platforma e-trgovine

Shopify e-commerce platforma je jedna od najboljih softverskih platformi za prodaju putem interneta. Ovaj sistem Vam omogućava da organizujete svoje proizvode, prilagodite lokaciju prodavnice, prihvatite plaćanja kreditnom karticom, pratite i reagujete na narudžbine – sve sa samo nekoliko klikova mišem. Ako želite da koristite Shopify za izradu svoje web prodavnice neće vam biti potrebna instalacija CMS sistema, ne morate poznavati programiranje i nije vam potreban hosting server. 

Osnovne karakteristike Shopify prodavnice:

Osnovne karakteristike Shopify prodavnice

Shopify platforma e-trgovine dizajnirana je od strane SEO eksperata kako bi vaša prodavnica bila visoko rangirana u Google, Yahoo i Bing pretraživačima.

Shopify podržava gotovo sve načine plaćanja uključujući plaćanje pouzećem, kreditnim karticama, putem PayPal-a itd… Podržane pristupnike za plaćanje (eng. Payment Gateways) možete videti ovde: https://www.shopify.com/payment-gateways/serbia

Kontrola dizajna pomoću ogromne kolekcije prilagodljivih (eng. responsive) šablona. Pogledajte kompletnu kolekciju šablona za izradu Shopify internet prodavnice

Kako pokrenuti Shopify web prodavnicu:​

Kako pokrenuti Shopify web prodavnicu:

4 koraka za pokretanje Shopify web prodavnice:

Korak #1
Kreirajte Shopify korisnički nalog
Da biste započeli korišćenje Shopify platforme, dovoljno je da kreirate Shopify korisnički nalog i izaberete opcije plaćanja vašeg naloga na mesečnom nivou. Cena korisničkog naloga se kreće od 29$ do 299$ mesečno u 3 varijante. Na ovom linku se nalaze sve opcije plaćanja za koje se možete odlučiti: https://www.shopify.com/pricing
Korak #1
Korak #2
Odaberite odgovarajuću temu
Nakon što kreirate vaš nalog i odlučite se za jednu od ponuđenih opcija plaćanja, potrebno je da se odlučite za izgled vaše buduće prodavnice. Izgled vaše web prodavnice je definisan pomoću Shopify tema. Neke od njih su besplatne a neke se naplaćuju i cena im zavisi od dodatnih opcija koje nude. Izgled i opcije vaše prodavnice zavisiće od toga šta želite da ponudite vašim klijentima i od toga koliko će vaša prodavnica biti napredna. Predlažemo vam da se pre donošenja odluke o kupovini teme posavetujete sa nama.
Korak #2
Korak #3
Kreirajte proizvode
Nakon kupovine i objavljivanja teme potrebno je kreirati proizvode koje ćete prodavati. Sve informacije vezane za jedan proizvod se unose pomoću Add product ekrana koji možete videti na slici. Za unos ovih podataka nije vam potrebno poznavanje programiranja već je potrebno samo da popunite predviđena polja. Ovaj ekran vam omogućava da unesete ime i opis proizvoda, kategoriju ili kolekciju kojoj proizvod pripada, slike proizvoda, cenu, cenu sa popustom, jedinstveni broj proizvoda, zalihe proizvoda, informacije o različitim varijantama jednog istog proizvoda kao što je boja, veličina itd...
Korak #3
Korak #4
Podesite navigaciju, plaćanje, kurirsku službu, opcije isporuke...
Posle unosa proizvoda potrebno je napraviti navigaciju web prodavnice koja će posetioca na lak način odvesti na svaku stranicu vaše prodavnice i do svakog proizvoda u web prodavnici. Potrebno je definisati način i opcije plaćanja, kurirsku službu i opcije isporuke proizvoda, jezik prodavnice, obaveštenja koja se šalju vlasniku prodavnice i kupcima. Sve ovo se obavlja jednostavnim unosom informacija u za to predviđenja polja ili izborom unapred definisanih opcija.
Korak #4

SEO optimizacija Shopify web prodavnice

Kada je u pitanju optimizacija vaše prodavnice moramo naglasiti da je Shopify dizajniran od strane SEO eksperata tako da će vaša prodavnica biti odlično rangirana u Google, Yahoo, Bing i ostalim pretraživačima bez mnogo dodatnog truda. U okviru samog kontrolnog panela Shopify CMS sistema ostavljena je mogućnost vlasniku da sam definiše neke aspekte SEO optimizacije kao npr. polje u koje se unosi tekst koji će biti prikazan u okviru rezultata pretrage za svaki proizvod, ili polje za unos ALT atributa za svaku sliku vaših proizvoda. XML sajt mapa za indeksiranje web prodavnice u pretraživačima se generiše automatski. Takođe postoji i polje za unos Google analytics koda za praćenje poseta vašoj prodavnici a moguće je i instalirati besplatan dodatak - eng. plugin koji omogućava unos svih proizvoda u Google trgovački (eng. Merchant) centar prateći jednostavnu proceduru.