Google oglašavanje - Google Ads

Google Ads kampanje predstavljaju jedno od najefikasnijih marketinških sredstava za oglašavanje.

Google Ads kampanje
Google Ads

Google Ads kampanje

Google Ads je Google-ova usluga oglašavanja za preduzeća i pojedince koji žele da prikažu oglase na Google-ovoj reklamnoj mreži. Naša uloga je da vam pomognemo da se vaš oglas nađe na prvom mestu prve strane google pretrage. Google Ads program Vam omogućava da odredite budžet za oglašavanje i plaćate samo kada neko klikne na reklame. Servis oglašavanja je u velikoj meri fokusiran na ključne reči.

Povraćaj ulaganja - eng. Return on investments (ROI)

Da biste izračunali povraćaj ulaganja u google oglašavanje, uzmite prihod koji je proizašao iz vaših oglasa, oduzmite ukupne troškove, a zatim podelite sa ukupnim troškovima: ROI = (prihod – cena prodate robe) / cena prodate robe.

Recimo da imate proizvod koji košta 100 dolara za proizvodnju, a prodaje se za 200 dolara. Šest ovih proizvoda prodajete kao rezultat oglašavanja na Google Ads-u. Ukupna prodaja iznosi 1200 USD, a Google Ads troškovi 200 USD. Vaš povraćaj ulaganja je (1200 USD – (600 USD + 200 USD)) / (600 USD + 200 USD), ili 50%.

Detaljnije

Karakteristike Google Ads kampanja

Registrovanje za USLUGU GOOGLE OGLAŠAVANJA - Google Ads je besplatno

Plaćate samo za ostvarene rezultate

Bez obzira na to da li želite da privučete nove posetioce veb-sajta, povećate onlajn prodaju, navedete klijente da vas zovu ili vam se uvek iznova vraćaju, Google Ads može da vam pomogne.

Dosegnite prave ljude u pravo vreme

Ljudi pronalaze vaše preduzeće na Google-u upravo onda kada pretražuju stvari koje nudite.

Oglašavajte se lokalno ili globalno

Ciljajte oglasima klijente u određenim zemljama, regionima ili gradovima, odnosno na određenoj udaljenosti od preduzeća ili prodavnice.

Bez posete nema naplate

Registrovanje za Google Ads je besplatno. Plaćate samo kada neko klikne na vaš oglas da bi posetio veb-sajt ili kada vas pozove. Drugim rečima, kada oglašavanje funkcioniše.

Započnite sa bilo kojim budžetom

Od vas zavisi koliko ćete investirati. Samo počnite sa dnevnim budžetom koji vam odgovara pa ga u hodu prilagođavajte. Mnoga preduzeća započnu budžetom u iznosu od najmanje €5-10 dnevno.

Kako vodimo vašu Google Ads kampanju?

Mi otvaramo Google Ads nalog za vođenje vaše kampanje a potom kreiramo vaše Google Ads oglase. Reklamna kampanja na Google-u se kreira na bazi analize onlajn tržišta, konkurencije i ključnih reči.

MI tražimo i analiziramo relevantne ključne reči i fraze za vašu Google Ads kampanju

Ključne reči i fraze koje su vezane za vaš biznis na bazi kojih želite da privučete potencijalne potrošače ili kupce, predstavljaju jedan od najznačajnih faktora kod realizacije Google Ads kampanje. Svakog dana na Google-u se pretražuje na hiljade ključnih reči vezanih za vaš biznis. Za uspešno vođenje Google Ads kampanje prvo je potrebno da se pronađu odgovarajuće ključne reči i fraze koje se traže na Internetu, a koje se odnose na vaš biznis. Nakon pronalaska ključnih reči potrebno je analizirati njihov potencijal koji zavisi od cene ključne reči i od broja mesečnih pretraga ključne reči. Isplativo je koristiti ključne reči koje se već nalaze na vašem sajtu ali to vas ne sprečava da kupite bilo koju ključnu reč relevantnu za vaš biznis.